top of page

Storfekjøtt av grasfóra 

vestlandsk raudkolle

Kalvene får gå med mor i 6-8 mnd og får i seg rikelig med melk og varierte planter i inn- og utmark. Raudkollene vokser sakte og får dermed et mørere og mer fettmarmorert kjøtt. Oksekalvene blir kastrert og får gå på beite med resten av flokken 2-3 somrer før de blir slaktet. Kjøttet vi selger kan være av både kastrat og ku - jo eldre, jo bedre!

Fjellam

av grå trøndersau

Sauene går på fjellbeite i vakre Naustdal-Gjengedal Landskapsvernområde om sommeren, til de sankes om høsten. De beiter der snøen akkurat har smeltet og får dermed i seg næringsrikt gress og urter fulle av proteiner. 

Bærekraftig og naturlig

Dyrene våre er grasfóra, og vokser dermed naturlig sakte. Kjøttet er miljøvennlig og rik på omega-3 fettsyrer. De er ikke kresne i kosten og beiter mer variert, og dette tror vi er med på å gi kjøttet en unik smak av ren, norsk natur!

4B8E320C-11F0-4257-8929-35C7A2F08582.JPG.jpg
IMG_8195.png
2654763F-D186-457D-9DFC-41BEE775E058.jpeg

Priser
Alle priser er inkl. 15% mva. Dyrene blir slaktet på Nortura Førde.

Ta gjerne kontakt om du har spesielle ønsker, f.eks. andre pakketilbud.

 

Priser stykningsdeler 2025

T-bone • 0,7-1 kg • 620 kr/kg

Tomahawk  ca. 1 kg  570 kr/kg
Indrefilét • ca. 0,7 kg • 650 kr/kg

Ytrefilét • ca. 0,4 kg • 620 kr/kg

Mørbrad • 0,4-0,6 kg • 410 kr/kg

Culotte/picanha  1,7 kg  330 kr/kg

Brisket  1,4-1,8 kg • 250 kr/kg

Flatbiff • 0,3-0,5 kg • 320 kr/kg
Høyrygg steik • 2-2,5 kg • 320 kr/kg

Sosekjøt/grytekjøt • 1 kg • 270 kr/kg

Karbonadedeig • 500 g • 120 kr

Kjøttdeig • 500 g • 100 kr

Krafbein 1 kg 85 kr/kg

Heilt slakt (kastrat)

Slaktevekta ligger på rundt 200-230 kg.

Deles i 4 (2 fram -og bakparter)

155 kr/kg

Grovpartert 165 kr/kg

Hel rygg, hele lår, hel bog, hel nakke, hel kam/høyrygg, hel indrefilét, side/bryst m/bein, hele svanger.

Finpartert 185 kr/kg

- vakuumpakking + 10 kr/kg

Indre- og ytrefilét, mørbrad, flatbiff, bankekjøtt og rundsteik, bogsteik, entrecoté, høyrygg u/bein, side til suppekjøtt, kjøttdeig, kraftbein.

Storfekjøtt kastrat/ku

Short ribs
_MG_3337a.jpg
_MG_2488a.jpg
Burgere
_MG_3342a.jpg
Lammeribbe
T-bone og burgere

Legg gjerne inn bestilling på høstens lam! Lammene blir slakta ca. uke 40-41 og er klar omtrent uken etter. Slaktevekta ligger på rundt 16-22 kg.

Heilt upartert lam

165 kr/kg

Grovpartering 175 kr/kg

Hele lår, hele boger, hele pinnesider m/hel nakke, hel slagside.

Finpartering #1

200 kr/kg (vakuumpakking +5 kr/kg)

Hele lår, hele pinnesider u/rygg, slagsider, sadel til doble koteletter, resten til fårikålkjøtt.

 

Finpartering #2

200 kr/kg (vakuumpakking +5 kr/kg)

Hele lår, hele pinnesider m/rygg (kotelettkam), hel slagside, nakke og bog deles til fårikålkjøtt.

Fjorlam/ung sau

Mer kjøtt og marmorering, saftig og mild smak - ypperlig til speking.

Slaktevekta ligger på ca. 20-25 kg.

Heilt upartert dyr

(grovpartert + 10 kr/kg)

165 kr/kg

Finpartering #1

Hele lår, hele pinnesider u/rygg, slagsider, sadel til doble koteletter, resten til fårikålkjøtt.

200 kr/kg (vakuumpakking +5 kr/kg)

Finpartering #2

Hele lår, hele pinnesider m/rygg (kotelettkam), hel slagside, nakke og bog deles til fårikålkjøtt.

200 kr/kg (vakuumpakking +5 kr/kg)

Fjellam

287D2C46-8E03-4EB9-BDB5-5DF037C2A687.jpeg

© 2025 Helle Gard

bottom of page