Storfekjøtt av grasfóra
vestlandsk raudkolle
Kalvene får gå med mor i 6-8 mnd og får i seg rikelig med melk og varierte planter i inn- og utmark. Raudkollene vokser sakte og får dermed et mørere og mer fettmarmorert kjøtt. Oksekalvene blir kastrert og får gå på beite med resten av flokken 2-3 somrer før de blir slaktet.
Fjellam
av grå trøndersau
Sauene går på fjellbeite i vakre Naustdal-Gjengedal Landskapsvernområde om sommeren, til de sankes om høsten. De beiter der snøen akkurat har smeltet og får dermed i seg næringsrikt gress og urter.
Bærekraftig og naturlig
Dyrene våre er grasfóra, og vokser dermed naturlig sakte. Kjøttet er miljøvennlig og rik på omega-3 fettsyrer. De er ikke kresne i kosten og beiter mer variert, og dette tror vi er med på å gi kjøttet en unik smak av ren, norsk natur!
Priser
Alle priser er inkl. 15% mva. Dyrene blir slaktet på Nortura Førde.
Ta gjerne kontakt om du har spesielle ønsker, f.eks. andre pakketilbud.
Priser stykningsdeler 2023
Indrefilét • ca. 1 kg • 620 kr/kg
Ytrefilét • ca. 1 kg • 570 kr/kg
Entrecóte • ca. 1 kg • 520 kr/kg
Mørbrad • ca. 1 kg • 390 kr/kg
Flatbiff • ca. 1 kg • 320 kr/kg
Høyrygg steik • 1-1,5 kg • 320 kr/kg
Culotte/picanha • ca. 1 kg • 300 kr/kg
Sosekjøt/grytekjøt • 1 kg • 260 kr/kg
Karbonadedeig • 500 g • 110 kr
Kjøttdeig • 500 g • 90 kr
Heilt slakt (kastrat)
Slaktevekta ligger på rundt 200-230 kg.
Deles i 4 (2 fram -og bakparter)
145 kr/kg
Grovpartert 150 kr/kg
Hel rygg, hele lår, hel bog, hel nakke, hel kam/høyrygg, hel indrefilét, side/bryst m/bein, hele svanger.
Finpartert 165 kr/kg
- vakuumpakket + 10 kr/kg
Indre- og ytrefilét, mørbrad, flatbiff, bankekjøtt og rundsteik, bogsteik, entrecoté, høyrygg u/bein, side til suppekjøtt, kjøttdeig, kraftbein.
Storfekjøtt kastrat
Short ribs
Burgere
Lammeribbe
T-bone og burgere
Legg gjerne inn bestilling på høstens lam! Lammene blir slakta ca. uke 40-41 og er klar omtrent uken etter. Slaktevekta ligger på rundt 16-22 kg.
Heilt upartert lam
150 kr/kg
Grovpartering 155 kr/kg
Hele lår, hele boger, hele pinnesider m/hel nakke, hel slagside.
Finpartering #1
170 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)
Hele lår, hele pinnesider u/rygg, slagsider, sadel til doble koteletter, resten til fårikålkjøtt.
Finpartering #2
170 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)
Hele lår, hele pinnesider m/rygg (kotelettkam), hel slagside, nakke og bog deles til fårikålkjøtt.
Fjorlam/ung sau
Mer kjøtt og marmorering, saftig og mild smak - ypperlig til speking.
Slaktevekta ligger på ca. 20-25 kg.
Heilt upartert dyr
(grovpartert + 5 kr/kg)
130 kr/kg
Finpartering #1
Hele lår, hele pinnesider u/rygg, slagsider, sadel til doble koteletter, resten til fårikålkjøtt.
150 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)
Finpartering #2
Hele lår, hele pinnesider m/rygg (kotelettkam), hel slagside, nakke og bog deles til fårikålkjøtt.
150 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)