Storfekjøtt av grasfóra 

vestlandsk raudkolle

Kalvene får gå med mor i 6-8 mnd og får i seg rikelig med melk og næringsrike planter på beite og på fjellet. Raudkollene vokser sakte og får dermed et mer finfibra og fettmarmorert kjøtt. 

Fjellam

av grå trøndersau

Sauene går på fjellbeite i vakre Naustdal-Gjengedal Landskapsvernområde om sommeren, til de sankes om høsten. De beiter der snøen akkurat har smeltet og får dermed i seg næringsrikt gress og urter. 

Bærekraftig og naturlig

Dyrene våre er grasfóra, og vokser dermed naturlig sakte. Kjøttet er miljøvennlig og rik på omega-3 fettsyrer. De er ikke kresne i kosten og beiter mer variert, og dette tror vi er med på å gi kjøttet en unik smak av ren, norsk natur!

Priser

Alle priser er inkl. mva. Dyrene blir slaktet på Nortura Førde.

Storfekjøtt

Stykningsdeler 2020

Indrefilét • 1 kg • 590 kr/kg

Ytrefilét • 400-600 g • 550 kr/kg

Entrecoté • 400-600 g 490 kr/kg

Mørbrad • 400-600 g • 390 kr/kg

Flatbiff terna • 500 g • 160 kr

Short ribs • 0,5-1 kg • 300 kr/kg

Burgere av høyrygg • 2x180 g • 90 kr

Culotte/picanha • 1 kg • 300 kr/kg

Rundsteik • 2 kg • 300 kr/kg

Bogsteik • 2 kg • 300 kr/kg

Sosekjøtt • 1 kg • 250 kr

Kverna kjøtt • 500 g • 75 kr

Kraftbein • 1 kg • 70 kr/kg

 

Heil/halv storfe

140 kr/kg

Grovpartert 145 kr/kg

Hel rygg, hele lår, hel bog, hel nakke, hel kam/høyrygg, hel indrefilét, side/bryst m/bein, hele svanger.

Finpartert 155 kr/kg

- vakuumpakket + 10 kr/kg

Indre- og ytrefilét, mørbrad, flatbiff, bankekjøtt og rundsteik, bogsteik, entrecoté, høyrygg u/bein, side til suppekjøtt, kjøttdeig, kraftbein.

Legg gjerne inn bestilling på høstens lam!

Stykningsdeler 2020

Carré 399 kr/kg

Nakkekoteletter • 4 stk • 279 kr/kg

Surra steik av lår 259 kr/kg

Lammelår i skiver • 4 stk 239 kr/kg

Skank • 2 stk 219 kr/kg

Lammelår • 2,5-4 kg • 210 kr/kg

Fårikålkjøt • 1 kg • 159 kr/kg

Lammeribbe • 0,5 kg • 149 kr/kg

Slagside/svange • 1 kg • 149 kr/kg

Kverna kjøt • 500 g • 220 kr/kg

 

Heilt lam

150 kr/kg

Grovpartering

Hele lår, hele boger, hele pinnesider m/hel nakke, hel slagside.

155 kr/kg

Finpartering #1

Hele lår, hele pinnesider u/rygg, slagsider, sadel til doble koteletter, resten til fårikålkjøtt.

170 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)

Finpartering #2

Hele lår, hele pinnesider m/rygg (kotelettkam), hel slagside, nakke og bog deles til fårikålkjøtt.

170 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)

Fjorlam/ung sau

(mer kjøtt og marmorering)

Stykningsdeler

Lår • 4-5 kg • 189 kr/kg

Heil pinneside m/rygg • 5-6 kg • 199 kr/kg

Fårikålkjøtt • 1 kg • 139 kr/kg

Kverna kjøt • 500 g • 200 kr/kg

Heilt dyr

(grovpartert + 5 kr/kg)

130 kr/kg

Finpartering #1

Hele lår, hele pinnesider u/rygg, slagsider, sadel til doble koteletter, resten til fårikålkjøtt.

150 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)

Finpartering #2

Hele lår, hele pinnesider m/rygg (kotelettkam), hel slagside, nakke og bog deles til fårikålkjøtt.

150 kr/kg (vakuumpakket +5 kr/kg)

Fjellam

© 2020 Helle Gard